ZIUA 1: Bucuresti - Cairo
Intalnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agentiei cu 3 ore inainte de plecare. Decolare din Bucuresti spre Cairo la ora 00:30.

ZIUA 2: Cairo - Giza - Sfinx - Muzeul de Egiptologie
Sosire in aeroportul din Cairo la ora 02:15. Transfer la hotel pentru cazare. Timp liber pentru odihna.
Mic dejun. Tur panoramic al orasului Cairo cu oprire la cele trei piramide ale lui Keops, Kephren, Mycerinus. Se continua vizita cu Sfinxul din Giza si Muzeul Egiptean. Timp liber pentru cumparaturi la magazinul de parfumuri si papyrus. Cina si cazare in Cairo.

ZIUA 3: Muallaka - Biserica Sf. Gheorghe - Biserica Sf. Mercurie - El Zeitoun
Mic dejun. Deplasare in zona crestina pentru vizita la Biserica El Muallaka sau Biserica Suspendata - dedicata Fecioarei Maria. Oprire la Biserica Sf. Gheorghe unde se afla temnita, lantul si uneltele de tortura ale Sfantului. Biserica Sf. Serghie si Vah cu moastele Sf. Serghie si Vah si ale Sf. Bashnouna, la baza careia se gaseste pestera in care a stat Sf. Familie, Biserica Sf. Mercurie si moastele Sfantului. Biserica Sf. Fecioare Maria din El Zeitoun . Cina si cazare in Cairo.

ZIUA 4: Cairo - Wadi El Natrun - M-rea Sf. Paisie - Alexandria - M-rea El Surian
Mic dejun. Deplasare spre Manastirea Sf. Macarie in care se afla moastele Sf. Macarie Egipteanul, Sf. Macarie Alexandrinul, Sf. Macarie Cetateanul - mormantul si o parte din moastele Sf. Ioan Botezatorul, Manastirea Sf. Paisie cel Mare cu Sf. moaste, Manastirea El Surian unde se afla copacul Sf. Efrem Sirul si particele din mai multe Sf. moaste, Manastirea El Paramous cu moastele Sf. Maxim si Dometie, Sf. Moise cel Negru si ale Sf. Gheorghe. Cina si cazare in Alexandria.

ZIUA 5: Alexandria - Catedrala Sf. Evanghelist Marcu - M-rea Sf. Mina - Cairo
Mic dejun. Vizitarea Catedralei Sf. Apostol si Evanghelist Marcu, unde sunt moastele si Mormantul Sfantului, moastele Martirilor din El Fayoum, Ep. Dioscor. Se continua programul cu vizita la Catedrala Sf. Ecaterina. Oprire langa Biblioteca din Alexandria, locul celebrului Far considerat una din cele 7 minuni ale lumii, Manastirea Sf. Mina cu moastele Sf. Mina si ale papei Chiril. Deplasare la Cairo. Timp liber pentru shopping in Bazarul Khan El Kalily. OPTIONAL: Croaziera pe Nil + cina inclusa si program artistic cu specific Egiptean (40 euro/pers). Cina si cazare in Cairo.

ZIUA 6: M-rea El Fayoum - M-rea El Azab - Sf. Arhanghel Gabriel
Mic dejun. Deplasare spre El Fayoum cu oprire la Manastirea El Azab - locul in care se afla particele din mai multe sfinte moaste, din sfanta Cruce, ale Sf. Abraam episcop al Fayoum-ului, ale Sf. Marcu, Sf. Gheorghe si Sf. Stefan. Continuare spre Deir El Naqlun unde se afla Manastirea Sf. Arhanghel Gabriel, Manastirea Sfintei Fecioare El Hamamat. Cina si cazare in Assuit.

ZIUA 7: Assuit - Luxor - M-rea El Muharrag - M-rea Drunca
Mic dejun. Plecare spre Luxor cu oprire la M-rea Muharrag din Koskam, cunoscuta si sub numele de M-rea arsa sau M-rea Fecioarei Maria - singura manastire binecuvantata de Pruncul IIsus. Manastirea Drunka - este ultimul loc unde a poposit Sfanta familie in Egipt in timpul prigoanei. Cina si cazare in Luxor.

ZIUA 8: Luxor - Valea Regilor - Templul Reginei Hatshepsut - Hurghada
Mic dejun. Deplasare spre monumentele antice de pe malul vestic al Nilului. Valea Regilor folosita ca si necropola timp de sute de ani si are o vechime de peste 2500 ani.  Au fost descoperite 63 de morminte, cele mai multe fiind regale. Cele mai cunoscute sunt cele ale lui Ramses al VI-lea si cel al lui Tutankhamon. Continuam cu vizita la templul Reginei Hatshepsut, prima femeie faraon. Colosii lui Memnon - statui gigantice pozitionate la intrarea in templu lui Amenhotep al III-lea si impresionantul Karnak dedicat zeului Amon-Ra fiind cel mai mare complex religios din Egipt. Cina si cazare in Hurghada.

ZIUA 9: Cairo - Peninsula Sinai - Ein Sokhna - Sf. Pavel - Sf. Antonie cel Mare
Mic dejun. Deplasare spre Peninsula Sinai - Ein Sokhna, cu oprire pentru a vizita Manastirea Sf. Simeon Pantofarul. Se continua programul cu Manastirea Sf. Pavel din sec. V, unde se afla moastele Sf. Pavel Tebeul, Manastirea Sf. Antonie din sec. IV si mormantul in care se odihneate Sf. Antonie cel Mare. Cina si cazare in Ein Sokhna.

ZIUA 10: Peninsula Sinai - Ascensiune pe Muntele Sinai
Mic dejun. Plecare spre Muntele Sinai cu oprire la Manastirea 7 Fecioare, asezata pe locul unde evreii i-au invins pe Amalekiti, fiind ajutati de rugaciunile lui Moise si Aaron, avand hramul Sf. Moise. Cina si cazare in Peninsula Sinai.

Optional: La ora 01.00 (noaptea) aproximativ - ascensiune pe Muntele Sinai, unde Moise a primit tablele legii cu cele 10 porunci si vizitarea Manastirii Sfanta Ecaterina din ziua 11 (30 euro/pers).

ZIUA 11: Peninsula Sinai - Manastirea Sf.Ecaterina - Fantana lui Moise - Sf.Stefan Sinaitul
Mic dejun. Optional: Participare la Slujaba in cadrul Manastirii Sf. Ecaterina care este considerata cea mai veche manastire din lume si vizitarea Manastirii, unde se afla timp de cinci secole la baza Muntelui Moise si al Sf. Ecaterina - Moastele Martirei, ale Sf. Stefan Sinaitul si Rugul Aprins. Se asteapta Binecuvantare din partea preotului, primind Inelul de argint al Sf. Ecaterina; vizita la fantana lui Moise (20 euro/pers).
Persoanele care nu participa la optionalul - Manastirea Sf Ecaterina, au la dispozitie timp liber pentru shopping.
Deplasare spre Sharm El Sheikh. Cina si cazare in Sharm El Sheikh.

Ziua 12: Sharm El Sheikh - Marea Rosie
Mic dejun. Timp liber pentru plaja si baie in Marea Rosie. Puteti participa la excursia optionala organizata de agentia partenera din Egipt:
OPTIONAL: plimbare cu atv-urile si seara beduina cu masa inclusa, muzica, dansuri orientale si traditionale in mijlocul desertului, in corturile beduinilor. Participare la un spectacol de neuitat, avand posibilitatea de a cunoaste cultura, obiceiurile si traditiile beduinilor. Tur de oras in Sharm El Sheikh. Continuam cu Naama Bay, una dintre cele mai fascinante artere cu terase, cluburi, restaurante si magazine deschise toata noaptea (65 euro/pers). Timp liber la dispozitia turistilor. Programul optionalului incepe aprox. cu ora 17:00. Cina si cazare in Sharm El Sheikh.

Ziua 13: Sharm El Sheikh - Marea Rosie - Cairo
Mic dejun. Timp liber pentru plaja si baie in Marea Rosie. Deplasare spre Cairo cu trecere prin canalul Suez care se afla la Marea Rosie intre Port Said si Marea Mediterana. Oprire pentru cina . Transfer aeroport.

Ziua 14: Cairo - Bucuresti
Sosire la aeroportul din Cairo, decolare la ora 04:00. Aterizare la Bucuresti - aeroport Henri Coanda la ora 06:50.


SERVICII INCLUSE
-bilet de avion Bucuresti - Cairo - Bucuresti
-taxele de aeroport
-transfer aeroport - hotel - aeroport
-12 nopti cazare cu demipensiune /hoteluri de 5* si 4*
-transport cu autocar modern - aer conditionat
-ghid egiptean vorbitor de limba romana
-intrarile la obiectivele turistice din program

TARIFUL NU INCLUDE
-asigurarea medicala si storno
-excursiile optionale din program (grup minim 20 pers)
-taxa de viza Egipt 25 euro/pers
-Tips (ghizi locali si soferi) - 3 euro/zi/pers


Excursii optionale din program:
-Croaziera pe Nil + cina inclusa si program artistic cu specific Egiptean - 40 euro/pers
-Ascensiune pe Muntele Sinai + Manastirea Sf Ecaterina - 30 euro/pers
-Manastirea Sf Ecaterina - 20 euro/pers
-Plimbare cu Atv-urile, seara beduina cu cina inclusa, tur statiune Sharm El Sheikh - 65 euro/pers


Nota:
Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate in program.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partaj in camera dubla sau tripla, nu vor plati diferenta de single, aceasta fiind suportata de catre agentie
Pentru inscriere se va achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii. Diferenta de plata se achitata cu cel putin 30 zile inaintea plecarii.
Tariful este stabilit pentru un numar minim de 25 persoane. Pentru un grup mai mic de 25 persoane, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face pana cu 14 de zile inaintea plecarii. De asemenea, pentru un grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba hotelurile sau compania aeriana, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

De retinut:
Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, Agentia de turism nu isi asuma responsabilitatea.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Avion Tarom Bucuresti - Cairo
Transport Avion Tarom Cairo - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din din Bucuresti catre Pelerinaj Egiptul Mare, Toate locatiile, Egipt