ISRAEL (Pelerinaj), 6 zile

Toate Locatiile
de la
EUR 1813 69 EUR
2 adulti
Ziua 1
BUCURESTI - TEL AVIV - TIBERIAS Intalnirea cu un preot insotitor va avea loc in parcarea Stadionului Municipal din Bacau, pentru a ne imbarca in autocar si a calatori catre Aeroportul Otopeni. Ajungem la Aeroportul Bucuresti Otopeni, pentru a lua zborul catre Tel Aviv. Dupa efectuarea formalitatilor de imbarcare, vom decola din Bucuresti cu destinatia Tel Aviv. Dupa sosirea in Tel Aviv, ne vom indrepta spre Tiberias dupa ce finalizam procedurile vamale. Vom ajunge la Haifa, unde vom face o oprire pentru a vizita Gradinile Suspendate si Templul Bahai. Ulterior, vom avea cina si cazare la hotel de 3 stele Astoria sau similar, in Tiberias.

Ziua 2
CANA GALILEII - NAZARETH - MUNTELE TABOR - MUNTELE FERICIRILOR - CAPERNAUM - BETHLEEM Ziua noastra incepe cu o vizita la Cana din Galileea, locul in care a avut loc prima minune a lui Iisus - transformarea apei in vin. Apoi, ne indreptam catre orasul Nazareth, situat in partea de nord a Israelului, cunoscut ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom explora Biserica Ortodoxa a Sfantului Gavriil, construita deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria, aproape de casa sa din Nazareth. Biserica este faimoasa pentru picturile realizate de fratii Morosanu in 1977. Vom continua calatoria spre Biserica Catolica Buna-Vestire, care adaposteste pestera in care Fecioara Maria a fost anuntata de Arhanghelul Gavriil ca va naste pe Iisus.Ne indreptam apoi catre Muntele Tabor, locul in care a avut loc Schimbarea la Fata a Domnului. Urmeaza Muntele Fericirilor, unde vom vizita o biserica construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a rostit Cuvantul despre Fericiri. Acest munte se inalta la 175 de metri deasupra nivelului Marii Galileei si se afla la o altitudine de 35 de metri sub nivelul Marii Mediterane. Optional, avem posibilitatea de a face o croaziera frumoasa si relaxanta pe Marea Galileei, asa cum era in timpurile Mantuitorului. Ne indreptam apoi catre Capernaum, orasul iubit de Mantuitorul, unde a savarsit multe minuni. Aici vom putea vedea ruinele Sinagogii si casa in care a fost vindecata soacra Sfantului Petru. La o mica distanta se afla Tabgha, un loc care aduce aminte de minunea inmultirii a cinci paini si doi pesti, cand peste 5000 de oameni au fost hraniti. Cazarea si cina la hotel de 4* Nativity sau similar din Bethleem.

Ziua 3
IERIHON - MAREA MOARTA - HOZEVA - RAUL IORDAN Ne deplasam catre Ierihon, de unde vom avea o vedere panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Ierihonul, cel mai vechi oras din lume, se afla la cea mai joasa altitudine, aproximativ 250 de metri sub nivelul marii, si se situeaza la nord-est de Ierusalim, la o distanta de aproximativ 40 de kilometri. Vom vizita Asezamantul Romanesc din Ierihon si ne vom apropia de Sicomorul lui Zaheu. Urcam pe valea Iordanului si facem o oprire la raul Iordan - Batahara, locul autentic al botezului lui Iisus, unde se afla un loc special amenajat pentru binecuvantarea credinciosilor in apele Raului Iordan. Vom vizita si Manastirea Sfantul Gherasim de la Iordan. Apoi ne indreptam catre Hozeva, unde vom explora Manastirea Sfantul Gheorghe, ale carei temelii au fost puse de Sfintii Ioachim si Ana. Aceasta este locul unde cei doi sfinti s-au rugat pentru a primi un copil. Initial, biserica manastirii era dedicata Maicii Domnului, dar dupa reconstructii si renovari, biserica are acum ca hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. In cadrul manastirii se gaseste si pestera in care Proorocul Ilie a trait multi ani. Continuam calatoria spre Qumran, unde vom vizita un magazin de produse cosmetice pe baza de saruri de la Marea Moarta. Inainte de aceasta, vom face o scurta si relaxanta oprire la Marea Moarta - o zona lipsita de viata situata in cel mai jos punct al Terrei, la aproximativ 420 de metri sub nivelul oceanului planetar. Cazarea si cina la hotel de 4* Nativity sau similar din Bethleem.

Ziua 4
SF.TEODOSIE - SF. SAVA - BETHLEEM Ne imbarcam in autocar si ne indreptam spre pustiul Iudeei pentru a vizita Manastirea Sfantului Teodosie, unde se gaseste Pestera Magilor. In aceasta pestera se afla mormintele Sfantului Teodosie, Sfintei Sofia (mama Sfantului Sava), Sfintei Evloghia (mama Sfantului Teodosie), Sfintei Teodota (mama Sfintilor Cosma si Damian). Dupa vizita la Manastirea Sfantului Teodosie, vom calatori cu taxiurile catre Manastirea Sfantului Sava. Aceasta manastire, care dateaza din secolul al V-lea, adaposteste moastele Sfantului Sava. Accesul in incinta manastirii este permis doar domnilor, in timp ce doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate observa manastirea si locul unde Sfantul Sava s-a nevoit. Revenim in Betleem pentru a vizita Biserica Campul Pastorilor, locul unde pastorii isi petreceau noptile in momentul nasterii Pruncului Iisus Hristos. In Betleem, vom vizita si Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, care adaposteste Pestera in care S-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana Maicii Domnului numita Betleemita sau Aparatoarea Betleemului. La aproximativ 500 de metri se afla Grota Laptelui, unde se spune ca Maica Domnului s-a oprit cu Pruncul in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la un inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt. La Ierusalim, vom vizita Asezamantul Romanesc. Apoi ne indreptam catre Muntele Sion, unde se afla Foisorul Cina cea de Taina (locul primei biserici crestine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Ne intoarcem in Betleem pentru cazare si cina la hotel de 4* Nativity sau similar din Bethleem.

Ziua 5
IERUSALIM - MUNTELE MASLINILOR - MUNTELE SION - VIA DOLOROSA Dupa servirea micului dejun, vom pleca spre Ierusalim, cunoscut si sub numele de Orasul Pacii, situat pe Muntele Maslinilor. In Ierusalim, vom vizita urmatoarele locuri: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului, care marcheaza momentul Inaltarii Domnului la cer si unde putem vedea locul in care a fost gasit pentru a doua oara capul Sfantului Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, unde traditia spune ca Mantuitorul a invatat pe ucenici Rugaciunea Domneasca Tatal nostru; Manastirea Dominus Flevit (Domnul a plans), construita in forma de lacrima, pe locul unde Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a locuitorilor din Cetatea Sfanta si a prevestit soarta Ierusalimului; Gradina Ghetsimani, impreuna cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi capturat; Biserica Mormantului Maicii Domnului, unde vom cobori cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, unde Iisus a fost inchis inainte de judecata. Vom intra in Cetatea Sfanta a Ierusalimului prin Poarta Sfantului Stefan si vom parcurge pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), care cuprinde cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sfantului Mormant, unde vom vedea toate locurile sfinte, inclusiv Golgota, Piatra Ungerii, Mormantul Sfant si locul in care se crede ca a fost amplasata Sfanta Cruce. Vom face o vizita si in zona evreiasca a Sfintei Cetati, la Zidul Plangerii. Cazarea si cina la hotel de 4*, Nativity din Bethleem.

Ziua 6
BETHLEEM - EIN KAREM - TEL AVIV - BUCURESTI Continuam vizitarea obiectivelor din Ierusalim. Ne deplasam catre Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vom vizita Biserica Sfantului Ioan Botezatorul, unde s-a nascut cel mai mare om nascut dintr-o femeie, conform traditiei. De asemenea, vom vedea Izvorul Sfintei Fecioare Maria, locul in care Fecioara Maria s-a intalnit cu verisoara sa, Elisabeta.Dupa aceasta, vom face o ultima oprire la Mormantul Sfantului Gheorghe din Lida, pentru a ne reculege. Ne indreptam catre Aeroportul Ben Gurion pentru a efectua formalitatile vamale si ne imbarcam in zborul catre Bucuresti. De la Aeroportul Otopeni ne imbarcam in autocar si ne deplasam spre Bacau.


Reducere de pana la 40 Euro pentru plata integrala pana la 31.08.2023

Pret:
865 EURO (plecare 21.09)
899 EURO (plecare 14.10; 29.11)

Transport avion. IMBARCARE DIN Bucuresti

PRETUL INCLUDE
- Bilet avion Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti
- Taxe de aeroport
- 5 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri de 3*
- Taxele de intrare la obiectivele incluse in program
- Transport autocar/minibus local modern dotat cu aer conditionat
- Preot-insotitor din partea agentiei
- Ghid local vorbitor de limba romana

NU SUNT INCLUSE IN PRET
- Transfer Bacau - Aeroport Otopeni si retur: 50 Euro/pers.
- Bacsis soferi si ghizi locali: 5 Euro / pers / zi (se achita obligatoriu catre ghidul israelian)
- Bauturi la mese
- Alte mese decat cele mentionate
- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
- Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor)
- Asigurarea storno & medicala (recomandata)

EXCURSII OPTIONALE
- Muntele Tabor: 15 Euro/pers.
- Manastirea Sf. Sava: 11 Euro/pers.
- Croaziera pe Marea Galilei (pranz inclus): 32 Euro/pers.

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:
- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inaintea plecarii;
- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF EARLY

TERMEN DE PLATA:
- 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei;
- 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Avion Bucuresti - Tel-Aviv
Transport Avion Tel-Aviv - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre ISRAEL (Pelerinaj), 6 zile, Toate locatiile, Israel

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1814
2 Adulti
5 Nopti
30