Ziua 1
Bacau - Bucuresti - Edirne - Istanbul (960 km) Intalnire cu insotitorul de grup in Bacau, pentru imbarcare in autocar si plecare spre Istanbul. Constantinopol, cum i-a fost denumirea oficiala pana in anii 1928, este un megalopolis, cu o populatie de peste 20 de milioane de locuitori, principalul centru economic, cultural si comercial din tara, avand totodata si cel mai mare port. Cu o istorie zbuciumata si incarcata de evenimente, fosta capitala a Turciei promite sa ne rasfete cu povesti, obiective minunate si mancaruri delicioase. Sosire in Istanbul si dupa formalitatile de cazare, timp liber pentru acomodare. Apoi, mergem la pas pe urmele fascinantei povesti de iubire dintre inegalabilul sultan Soliman Magnificul si frumoasa odalisca Hurem, cea care i-a devenit sotie si a schimbat destinul unui imperiu. Prin urmare, vom ajunge la Moscheea Suleymaniye. De aici, pornim agale spre celebrul Bazar Egiptean cunoscut si sub numele de Bazarul de Mirodenii. Pentru cei care doresc, optional, le propunem o calatorie inedita cu autocarul prin fosta capitala a Imperiului Otoman, Istanbulul vazut noaptea, in care ne vom pierde pe strazile fascinantei metropole, vom traversa Bosforul si vom ajunge pana la un punct de belvedere aflat pe dealul Ceamlika de pe malul asiatic. Cazare la Hotel Merter 4* in Istanbul.

Ziua 2
Sapanca - Kartepe (optional) Excursie de 1 zi la Lacul Sapanca cu o suprafata de 42 km2 si la vestita statiune montana Kartepe, situata la aproximativ 100 km de Istanbul, la o altitudine de 1650m, in golful Kocaeli. Dupa ce ne vom bucura de privelistea oferita de lacul aflat la poalele muntilor, vom servi pranzul in satul traditional Masukiye, iar dupa-amiaza revenim in frumosul Istanbul. Cazare la Hotel Merter 4* in Istanbul.

Ziua 3
Dolmabahce (optional) Dupa micul dejun vom vizita Palatul Dolmabahce - comoara sultanilor, cea mai mare si luxoasa resedinta din Turcia, situata pe malul Bosforului, simbol al opulentei orientale a celor 6 sultani care l-au locuit, combinata cu rafinamentul occidental. Construit pentru sultanul Abdulmecit, care muta resedinta de la Topkapi la noul palat, acesta imbina mai degraba multe elemente franceze (Versailles) si austriece (Schonbrunn), decat cele din 1001 de nopti, semn al dorintei noilor sultani de apropiere de Occident. Recomandam escaladarea Turnului Galata pentru a va bucura de o panorama de 360 grade asupra orasului construit de Genovezi in locul fostului far bizantin in anul 1348, acesta avand initial denumirea de Turnul lui Cristos, denumire care se pastreaza pana la cucerirea Constantinopolului. Continuam cu vechiulHipodrom, Moscheea Albastra, Biserica Sfanta Sofia si Palatul Topkapi - fosta resedinta a sultanilor otomani timp de circa 400 de ani, construit de Mahomed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului - (Palatul, Haremul Sultanului) si vizitarea Bazilicii Cisterna - palatul scufundat de la Ayia Sofia, construit in timpul imparatului Justinian I. Urmeaza dupa-amiaza cu program liber pentru Grand Bazaar - una dintre cele mai mari si mai vechi piete din lume, considerat cel mai vizitat obiectiv turistic din tara (aprox. 91 de milioane de vizitatori). Marele Bazar din capitala culturala turca Istanbul este una dintre cele mai mari si mai vechi piete acoperite din lume, care cuprinde un total de 61 de strazi acoperite si peste 3.000 de magazine. In ciuda cresterii constante a mall-urilor moderne din Turcia, Marele Bazar este in continuare cel mai vizitat obiectiv turistic din tara. In 2014, Marele Bazar a devenit cel mai vizitat obiectiv turistic din intreaga lume. Anual are peste 91 de milioane de vizitatori. Marele Bazar a fost creat din ordinul sultanului Mehmet al II-lea in iarna anului 1455, la scurt timp dupa cucerirea Istanbulului de catre otomani (1453). La inceput, in Marele Bazar se comercializau numai textile si de aceea a fost numit Cevahir Bedestan sau Bedesten de Gems, cuvantul Bedesten in persana insemnand bazarul vanzatorilor de panza. Ca structura, Bazarul a fost construit din caramida si lemn cu arcade mari boltite, iar peretii erau ornamentati cu tencuieli pe caramizi sau piatra. Cativa ani mai tarziu, sultanul Mehmet al II-lea a mai ordonat constructia unei alte piete acoperite numita Sandal Bedesten. Numele vine de la un fel de fir tesut in Bursa, care are culoarea lemnului de santal. Sandal Bedesten este acum a doua cea mai veche cladire in Marele Bazar. Peste un timp, textilele pentru comert au fost mutate la Sandal Bedesten, iar Cevahir Bedesten a fost rezervat pentru comertul cu bunuri de lux. La multi ani 2023! Cazare la Hotel Merter 4* in Istanbul.

Ziua 4
Istanbul Mic dejun intarziat. Program liber in Istanbul. Optional, seara turceasca pe Bosfor cu cina inclusa.

Ziua 5
Istanbul - Edirne - Bucuresti - Bacau (960 km) Plecam din Istanbul si ne oprim in Edirne, unde vizitam Moscheea Selimiye, celebra pentru cele 4 minarete, inclusa in patrimoniul UNESCO, apoi facem ultimele cumparaturi la Bazarul din Edirne. Moscheea Selimiye a fost construita in secolul al XVI-lea in Edirne, capitala Imperiului Otoman, inainte de cucerirea Istanbulului, de catre un creator genial, marele arhitect (Mimar) Sinan cunoscut in intreaga lume. Piatra de temelie a moscheii si palatului Selimiye a fost pusa de sultanul Selim al II-lea. Datorita excelentei tehnice, dimensiunilor si valorii estetice moscheea a fost considerata drept una dintre cele mai glorioase constructii nu numai in perioada in care a fost construita dar si astazi. Constructia moscheii care isi uimeste vizitatorii cu arhitectura sa magnifica a inceput in 1568 si a fost finalizata in 1575 datorita eforturilor a aproximativ 15.000 de persoane. Impunatoarea constructie este vizibila de la mari distante insa adevarata sa splendoare se afla in interior. Mimar Sinan, care a lasat opere splendide de arta in istoria mondiala a arhitecturii, considera aceasta moschee drept apogeul activitatii sale. Cele mai bune exemple de piatra, marmura, lemn, sidef, ceramica au fost folosite in designul interior. Designul cupolei,curtii, bibliotecii si al medreselor reprezinta un exemplu unic de arta. Sosire in Bucuresti/Bacau in functie de trafic si formalitatile vamale.


Pentru 6 sau mai multi turisti, operam transferul gratuit din toate orasele regiunii Moldova catre locul de imbarcare.

Pret: 290 EURO
Supliment camera single: 100 EURO

Transport autocar. IMBARCARI DIN Bacau, Bucuresti

PRETUL INCLUDE
- Transport cu autocar licentiat
- 4 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Merter 4*
- Croaziera pe Bosfor (BONUS)
- Ghid local
- Ghid-insotitor din partea agentiei

NU SUNT INCLUSE IN PRET
- Transfer Bacau - Bucuresti si retur: 50 Euro/pers.
- Cina festiva de Revelion: 100 Euro/pers.
- Taxa TURSAB si ghizi locali: 15 Euro/pers.
- Transportul local (metrou sau troleibuz)
- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
- Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor)

EXCURSII OPTIONALE
- Istanbul by Night: 20 Euro/pers.
- Croaziera pe Bosfor: 20 Euro/pers.
- Sapanca (pranz inclus): 60 Euro/pers.
- Palatul Dolmabahce (ghid local si bilet): 30 Euro/pers.
- Seara turceasca: 50 Euro/pers.

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:
- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inaintea plecarii;
- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF EARLY

TERMEN DE PLATA:
- 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei;
- 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

Nota:
- Procentul aferent primei plati se va calcula in functie de momenul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita intregral.
- In cazul nerespectarii termenelor de plata, tour-operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalitatilor mentionate in programul turistic / contract.
- Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bacau - Istanbul
Transport Autocar Istanbul - Bacau

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bacau catre ISTANBUL (Revelion 2023), 5 zile, Toate locatiile, Turcia